El Puente - naučite španjolski jezik u jedinom specijaliziranom centru za španjolski u Zagrebu! Upišite standardni, intenzivni ili konverzacisjki tečaj i upoznajte užitak učenja španjolskog jezika u El Puenteu.

podijeli:
Plešemo bachatu

U suradnji s Udrugom Bandoleros, organizirali smo u sklopu naše Kolumbijske večeri mali tečaj bachate. Naš voditelj Dominik i njegova partnerica su nam ponešto rekli o samom plesu, ali potom nas podučili i plesnim pokretima.

Inače, glazba koja se danas zove bachata pripada dugopostojećoj pan-latino američkoj tradiciji gitarske glazbe, musica de guittara, tipično izvođenoj s tri ili četiri svirača na jednoj ili dvije gitare, perkusijama maracas, claves, bongosima, guirom te marimbom ili marimbulom (bas sviran palcem).
U ranim 1960-im bachata postaje dijelom važne podkategorije gitarske glazbe. Iako romantična, razlikovala se od gitarske glazbe namijenjene plesu kao što su kubanski son ili guaracha. U narednim desetljećima glazbenici su ubrzavali ritam, a plesači razvili novi korak te se na taj način bachata priključila plesnoj glazbi. Popularni, prilično rašireni žanr romantične gitarske glazbe i najzaslužniji za razvoj bachate bio je upravo kubanski bolero.

sve galerije